VINTERPARADISET

Alpint – toppturer – langrenn

Aktiviteter hele året!

Natursnø i store mengder vil være Arctic Centers store fortrinn for å bli attraktiv i et internasjonalt marked. Skiaktiviteter nedover, bortover og oppover. For ikke å glemme hvalsafari og nordlyset.

Sommeren vil også by på store muligheter.
Samisk kultur, sykling, fiske, båtturer, kajakk, fjellvandring. Og midnattssolen.

Naturfenomener og vakker natur er unikt ved vår region.
Sammen med naturbaserte aktiviteter kan vi tilby en uslåelig kombinasjon.

VINTERKLIMA

Klimaet forandrer seg, og natursnø er i ferd med å bli en knapp ressurs for vinterdestinasjoner lenger sør.
Tromsø, på 69 grader nord, vil kunne by på natursnø i rikt monn halve året.
I tillegg har Tromsø og omegn førsteklasses forhold for langrenn i preparerte spor og toppturer med uendelige muligheter.
Tromsø har en unik mulighet til å skape en helt unik vinterdestinasjon
– der gjestene vil være lenge!

Alpint

Topptur

Langrenn

Ekte samisk opplevelse og kultur

Arctic Center skal bidra til at samiske fortidsminner bevares, samt å utvikle autentiske samiske opplevelser med utgangspunkt i den nære fortid.

Samisk sommersiida
på Finnheia

Frem til cirka 1919 hadde svenske samer en siida på Finnheia for at reinen skulle være på sommerbeite. Det finnes fortidsminner etter denne bosettingen, og disse vil kunne restaureres til opprinnelig stand og utvikles til autentiske samiske opplevelser der gjestene får innblikk i samisk kultur og levesett formidlet gjennom film, samiske matretter og prøving av samiske klær. Arctic Center vil etablere dette som en egen stiftelse som skal utvikle en slik attraksjon i samarbeid med fagmiljøer og samiske organisasjoner.

Samarbeid gir suksess

Arctic Center skal skape strategiske allianser i reiselivet. Målet er at Tromsø skal være på pallen blant vintersportssteder. Byen skal også utvikles til å bli en attraktiv sommerdestinasjon. Opplevelsestilbydere og attraksjoner i regionen skal inviteres til kommersielt samarbeid for å skape en komplett helårs reiselivsresort. Få andre byer i verden har så gode naturgitte forutsetninger for akkurat det.

I presentasjonen under ser du hvilke muligheter Tromsø og Arctic Center har.Noe for alle, hele året.

Aktivitetskalender – Noe for alle